Actueel
wat gebeurt er op JCS Anita Kuklinski 5 jaar huispuzzelmanager Bij de oprichting van Stichting JCS op 10 april 2016 heeft Anita Kuklinski de functie van huispuzzelmanager op zich genomen. Dankzij haar inzet worden alle beschikbare puzzels in een standaard PDF-formaat gegoten en voorzien van een logo, en worden zowel de puzzels als de oplossingen tijdig op de site gezet. Tevens draagt zij zorg voor publicatie van de prijswinnaars van alle puzzels. Zij is daarmee al ruim 5 jaar een zeer belangrijke schakel in het vrijwilligersnetwerk van JCS. Om dit jubileum te vieren en haar te bedanken voor deze inzet zal op maandag 26 april een speciaal Jubilogram worden gepubliceerd.
Prijslijst en Felicitatiegastenboek Met ingang van deze week zijn ook de prijslijst en het felicitatiegastenboek verhuisd naar onze nieuwe site onder het kopje JSC Algemeen-JCS-ers in de prijzen. De prijslijst tot en met vorige week blijft nog actief voor wie terug wil kijken. (5 februari 2021).
Vacature nieuwe bestuurder Zoals aangegeven is de positie van Henk Bakker binnen het bestuur van tijdelijke aard en zijn wij nog steeds op zoek naar een permanente aanvulling. Een bestuursfunctie biedt u onder andere de kans om mee te werken aan de uitbreiding en verbetering van onze nieuwe site. Binnen het bestuur heeft ieder bestuurslid aandachtsgebieden maar de beslissingen worden zoveel mogelijk in collegiaal overleg genomen. Een bestuurslid moet daarom vooral een teamspeler zijn. Daarnaast moet hij of zij in staat zijn om teksten kritisch inhoudelijk en taalkundig te beoordelen. Natuurlijk moet een nieuw bestuurslid de doelstellingen en het niet-commerciële karakter van JCS volledig onderschrijven.

geïnteresseerden kunnen zich melden via bestuur@jasperscryptogrammensite.nl. (29 december 2020).
Nieuwe Site

Eindelijk is het zover! Na een periode van voorbereiden en testen is onze nieuwe site inmiddels in gebruik. Naast de huispuzzels zijn het Puzzeltjesgastenboek, Nomen est Omen, Tiepvouwtjes, Aan de leestafel en het Algemeen Gastenboek hier niet meer in gebruik, maar uitsluitend op de nieuwe site.

Voor de puzzels uit kranten en tijdschriften en de bijbehorende gastenboeken en de ZoekSnor kunt nog hier terecht, deze verhuizen op een later moment, evenals het huispuzzelarchief en een deel van de overige historische gegevens. Om op de nieuwe site in de gastenboeken berichten te plaatsen moet u zich ook dáár registreren, ook als u híér al een account heeft.

rss Kranten en Tijdschriften

15-5-21   08:07:  Parool cryptogram
15-5-21   08:02:  Trouw cryptogram
15-5-21   08:02:  Leeuwarder Courant Kryptogram
15-5-21   08:01:  DvhN cryptogram
15-5-21   08:01:  De Limburger cryptogram
15-5-21   08:01:  AD cryptogram
13-5-21   16:31:  Elsevier cryptogram
12-5-21   20:30:  Groene Amsterdammer cryptogram
8-5-21   08:22:  Leeuwarder Courant cryptogram
Dank aan de scanners en/of bewerkers: Roel (AD, Elsevier, DvhN, Trouw, Leeuwarder Courant, Limburgs Dagblad, Brabants Dagblad), Gerard (Brabants Dagblad), Mar (Leeuwarder Courant), Albert (Groene), Anita (Limburger, Limburgs Dagblad), Arie en Lisanne (Parool).

naar bovengebruikersvoorwaarden | privacystatement