Actueel
wat gebeurt er op JCS Let op! Er zijn mogelijk wat problemen met ons .com domein. Mocht u niet bij jcs kunnen komen, gebruik dan ons alternatieve domein: https://www.2jcs.nl
Wijzigingen Puzzelrooster Beste puzzelaars, er zijn een aantal wijzigingen in het puzzelrooster:
  • Maandag 12 april: Albionogram 9 (was gepland op 3 mei)
  • Maandag 19 april: Jobbogram 3 (was gepland op 12 april)
  • Maandag 23 april: Het geplande Homofonogram is verplaatst naar 3 mei.
  • Maandag 26 april: Het geplande Jurigram vervalt.
  • Maandag 3 mei: Homofonogram 4. (was gepland op 23 april)
  • Maandag 10 mei: Gronings Duogram 3.
(8 april 2021).
Dr. Denker Paasrebussen Op zaterdag 3 april verschijnt weer een speciale Paasrebuspuzzel van Dr. Denker. In de aanloop daarnaartoe verschijnt vanaf zaterdag 20 maart tot en met vrijdag 2 april dagelijks - niet op zondag - een rebusje. In het hiervoor ingerichte hintsgastenboek, dat u hier kunt vinden, treft u ook de link naar deze rebusjes.(20 maart 2021).
Enigmagram 20 jaar - heruitgave nummer 1! Op 19 maart 2001 verscheen het eerste Enigmagram van de hand van Henk Bakker. Dit 20-jarig jubileum willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom zal op maandag 22 maart Enigmagram nr.1 opnieuw worden gepubliceerd.(20 maart 2021).
Prijslijst en Felicitatiegastenboek Met ingang van deze week zijn ook de prijslijst en het felicitatiegastenboek verhuisd naar onze nieuwe site onder het kopje JSC Algemeen-JCS-ers in de prijzen. De prijslijst tot en met vorige week blijft nog actief voor wie terug wil kijken. (5 februari 2021).
Vacature nieuwe bestuurder Zoals aangegeven is de positie van Henk Bakker binnen het bestuur van tijdelijke aard en zijn wij nog steeds op zoek naar een permanente aanvulling. Een bestuursfunctie biedt u onder andere de kans om mee te werken aan de uitbreiding en verbetering van onze nieuwe site. Binnen het bestuur heeft ieder bestuurslid aandachtsgebieden maar de beslissingen worden zoveel mogelijk in collegiaal overleg genomen. Een bestuurslid moet daarom vooral een teamspeler zijn. Daarnaast moet hij of zij in staat zijn om teksten kritisch inhoudelijk en taalkundig te beoordelen. Natuurlijk moet een nieuw bestuurslid de doelstellingen en het niet-commerciële karakter van JCS volledig onderschrijven.

geïnteresseerden kunnen zich melden via bestuur@jasperscryptogrammensite.nl. (29 december 2020).
Nieuwe Site

Eindelijk is het zover! Na een periode van voorbereiden en testen is onze nieuwe site inmiddels in gebruik. Naast de huispuzzels zijn het Puzzeltjesgastenboek, Nomen est Omen, Tiepvouwtjes, Aan de leestafel en het Algemeen Gastenboek hier niet meer in gebruik, maar uitsluitend op de nieuwe site.

Voor de puzzels uit kranten en tijdschriften en de bijbehorende gastenboeken en de ZoekSnor kunt nog hier terecht, deze verhuizen op een later moment, evenals het huispuzzelarchief en een deel van de overige historische gegevens. Om op de nieuwe site in de gastenboeken berichten te plaatsen moet u zich ook dáár registreren, ook als u híér al een account heeft.

rss Kranten en Tijdschriften

10-4-21   14:48:  Parool cryptogram
10-4-21   08:04:  Trouw cryptogram
10-4-21   08:04:  Leeuwarder Courant cryptogram
10-4-21   08:04:  DvhN cryptogram
10-4-21   08:03:  De Limburger cryptogram
10-4-21   08:03:  AD cryptogram
8-4-21   16:08:  Elsevier cryptogram
8-4-21   13:26:  Groene Amsterdammer cryptogram
3-4-21   09:58:  Dr. Denker Paasrebus (DvhN)
Dank aan de scanners en/of bewerkers: Roel (AD, Elsevier, DvhN, Trouw, Leeuwarder Courant, Limburgs Dagblad, Brabants Dagblad), Gerard (Brabants Dagblad), Mar (Leeuwarder Courant), Albert (Groene), Anita (Limburger, Limburgs Dagblad), Arie en Lisanne (Parool).

naar bovengebruikersvoorwaarden | privacystatement