Puzzels als eerbetoon aan Hans Getroffen door het bericht over het vertrek van Hans van den Brink hebben wij besloten het eind juli geplande Jubilogram te vervroegen om onze waardering voor zijn bijdragen als puzzelmaker nog eens te benadrukken. Dit dank-Jubilogram wordt verzorgd door Wim Brinkhorst en zal verschijnen op maandag 1 juni.

Verder heeft Leonie van Loosduinen, die ooit begonnen was aan het maken van een Sudokryptogram, deze afgemaakt en aangeboden. Deze zal verschijnen op maandag 25 mei. Het oorspronkelijk op die datum geplande Homofonogram wordt verplaatst naar maandag 29 juni.
Hans van den Brink Geachte puzzelvrienden,

Ruim een half jaar geleden liet het bestuur (d.w.z. Jan Zweers en Wim Brinkhorst) mij weten dat er in juli een Jubilogram zou worden gepubliceerd ter gelegenheid van mijn 150e puzzel*). Wat zij toen niet konden weten (en ik helaas al wel kon vermoeden) was dat die puzzel wel eens ongeveer samen zou kunnen vallen met mijn afscheid van JCS.

Ik heb namelijk sinds bijna twee jaar te maken met gezondheidsproblemen die steeds meer energie kosten. Een van de energiebesparende maatregelen waartoe ik nu tot mijn spijt en verdriet heb moeten besluiten is het staken van mijn JCS-activiteiten.

JCS heeft in meerdere opzichten heel veel voor mij betekend. Dank aan allen die daaraan hebben bijgedragen.

Hans van den Brink

*) 150: 78 Amatogrammen, 40 Duogrammen, 7 Sintogrammen en, onder mijn pseudoniem Martine van Maaskant, 25 Sudokrypto’s, waarvan ik de laatste twee dus helaas niet meer zal publiceren.

P.S. Meer informatie wordt op aanvraag verstrekt door het bestuur
Dr. Denker Verveelt Nooit Op zaterdag 16 mei verscheen de laatste rebus uit deze serie. Voor wie een of meer rebussen heeft gemist: ze zijn allemaal nog te vinden in het gastenboek Dr. Denker verveelt nooit. In het gastenboek vindt u ook links naar het invulschema en het inzendformulier. Uw inzending moet vóór dinsdag 26 mei door de Leeuwarder Courant of het Dagblad van het Noorden zijn ontvangen.
Meer extra puzzels buiten JCS Diverse puzzelmakers buiten JCS bieden in deze tijden kosteloos extra puzzels aan. Omdat JCS deze initiatieven toejuicht, brengen we er graag een aantal onder de aandacht:

Voor de liefhebbers van rebuspuzzels à la Dr. Denker is er Meester Meesters coronapuzzel van de hand van Leo Sybrandy.

Peter Ritmeester, die in het verleden cryptogrammen voor Trouw maakte, biedt via zijn site Pzzl.com een aantal gratis puzzels aan, waaronder acht cryptogrammen die in 2003 in Trouw zijn verschenen.

Studio Steenhuis biedt elke week een paar gratis extra puzzels aan, waaronder af en toe een Scrypto.

Met deze puzzels zijn geen prijzen te winnen.
Aan de leestafelNaast puzzelen is lezen een favoriete bezigheid van JCS’ers. In het gastenboek Aan de leestafel kunnen bezoekers iets vertellen over de boeken die ze aan het lezen zijn. Nannie Nieland citeert hier een paar keer per week een boekfragment, dat verband houdt met de actualiteit. Wilt u meedoen met dit initiatief dan bent u van harte welkom. Op grond van het auteursrecht mag een citaat niet langer zijn dan voor het doel nodig is en moet de bron worden vermeld. Beperk de passage dus tot dat wat nodig is om de link met de actualiteit te tonen en noem aan het eind schrijver, titel, jaar, uitgever.
rss Recent: JCS

25-5-20   21:00:  Sudokrypto 24 Xtra door Leonie van Loosduinen
25-5-20   19:10:  Oplossingen Myopogram 185
20-5-20   12:50:  Oplossingen Jurigram 24
18-5-20   21:00:  Muziek Rondogram 4 door Harrie van der Avoort
18-5-20   14:00:  Oplossingen Amatogram 78
15-5-20   21:00:  Enigmagram 211 door Henk Bakker
rss Recent: overig

23-5-20   09:08:  Trouw cryptogram
23-5-20   09:07:  Limburger / Limburgs Dagblad cryptogram
23-5-20   09:07:  Leeuwarder Courant Kryptogram
23-5-20   09:06:  DvhN cryptogram
23-5-20   09:06:  Brabants Dagblad (e.a.) cryptogram
23-5-20   09:06:  AD cryptogram
23-5-20   07:24:  Parool cryptogram
21-5-20   16:05:  Elsevier cryptogram
20-5-20   21:41:  Groene Amsterdammer cryptogram
Dank aan de scanners en/of bewerkers: Roel (AD, Elsevier, DvhN, Trouw, Leeuwarder Courant, Limburgs Dagblad, Brabants Dagblad), Gerard (Brabants Dagblad), Mar (Leeuwarder Courant), Albert (Groene), Anita (Limburger, Limburgs Dagblad), Arie en Lisanne (Parool).

JCS plus! Meer puzzels: Puzzeltjes - Zoeksnor  Talig: Haiku-prikbord - Leesgastenboek - Cryptogram in de literatuur - Tiepvouwtjes - Nomen est Omen  Onzinnig: Punnikgastenboek  Tweedehands: Boekenkraam

naar boven   
Zoeken binnen deze site

Een service waar met enige regelmaat om gevraagd wordt. Perfect is het niet, sommige pagina's bestaan al lang niet meer, maar je komt er een heel eind mee.

naar boven,


gebruikersvoorwaarden | privacystatement

 

 

 

 

 

 

 

Cor Gillissen  Zwolle