Print Jaspers King William's test* Oplossingen Archief Hints
Nieuw bij de Jaspers King William's Test? Lees hier een introductie.

Jaspers King William's Test 2019Oh, daar is-ie weer: de JKWT! Je gezin ziet er als een berg tegenop dat ze je tijdens de feestdagen meer dan eens moeten wegstrepen van gezamenlijke activiteiten en is dan bloedlink. Maar, hé, dit is jouw terrein, en daar moeten ze van afblijven. Jij vertoeft in het hier en nu, maar ook in het verleden, en om het evenwicht te herstellen ga je af en toe een drankje doen met de rest van de familie. Die vraagt dan bezorgd of je wat onder de leden hebt, maar verder dan ‘JKWT-koorts’ kom je niet en daar is geen officiële diagnose voor. Behalve ‘prettig gestoord’. En dat is een etiket dat je waardig wilt dragen. Je geeft grif toe dat niet alles wat je vindt goud is, maar voor jou klinkt elk antwoord dichterlijk mooi. En als de gewaagde hobbel eenmaal is genomen en het varkentje is gewassen, vindt er nog wekenlang een nabespreking plaats (al je er tenminste nog geen tabak van hebt…) waarin je jezelf een veer op de hoed kunt steken, omdat je net iets hoger reikte dan je buren.

Wij, Makers, verwachten dat de puzzel aan jullie eisen voldoet en hebben ook ditmaal een puzzel willen samenstellen met vragen van een hoog YES-, WOW-, AH- en JIPPIE-gehalte, en met een zo laag mogelijk PFF-gehalte. (Zie uitleg hieronder.)
Maar laten we elkaar geen mietje noemen: ook deze aflevering is bepaald geen eitje. Net als andere jaren bestaat de puzzel uit 150 vragen, verdeeld over 15 rubrieken. Daarbij hebben we weer gestreefd naar een evenwichtige mix van vragen met voor elk wat wils: cryptische vragen, beeldvragen en multimediavragen. En als we straks proosten op de goede afloop, hopen we dat we jullie weer een paar mooie puzzelweken hebben bezorgd.

Je kunt je antwoorden, individueel of als groep, sturen naar dit mailadres: info@kingwilliamstest.nl. Vermeld bij je antwoorden ook je naam, adres en mailadres. Uiterste inzenddatum: zondag 12 januari 2020 om 24.00 uur.

Stuur altijd in, ook als je nog niet alle antwoorden hebt gevonden. Alle inzendingen vanaf 35 antwoorden goed maken kans op een prijs.

De oplossing en de prijswinnaars worden bekendgemaakt op zaterdag 1 februari 2020.


De prijzenpot voor deze JKWT ziet er als volgt uit:

Hoofdprijs: cadeaubon van 100 euro (mogelijk gemaakt door een speciale donatie)
1e prijs: cadeaubon van 40 euro
2e prijs: boekenpakket
3e prijs: boekenpakket

Extra prijzen (worden verloot onder alle inzenders met minstens 35 goede antwoorden):
Boeken (2x)
Cadeaubonnen van 15 euro (5x)

(De boekenpakketten zijn beschikbaar gesteld door Uitgeverij Vantilt.)

Veel plezier en succes!

De MakersYES!
Als je in een oogopslag zeker weet dat dit het enige, echte gezochte antwoord op de vraag is. Je voelt het aan alles. Werkt vooral krachtig als je al een paar kandidaten bent tegengekomen die je een Mwah-gevoel gaven: een echte YES ontstaat alleen als het antwoord definitief en dwingend aansluit op de vraag.

AH!
Je leest de vraag en denkt AH!, die weet ik. Om vervolgens ofwel het antwoord meteen in te kunnen vullen ofwel het snel te googlen voor de bevestiging.

JIPPIE!
Het genoegen van een JIPPIE! is, anders dan een YES!, vooral gelegen in het feit dat je waanzinnig trots bent dat jij dit antwoord met slim zoeken hebt kunnen vinden. Een JIPPIE! betekent: wat heb ik dit slim aangepakt!

WOW!
Een WOW! ontstaat op het moment dat een gevonden antwoord je verbaast, doordat er feiten in zitten die je echt niet eerder hebt gehoord. WOW! Dat wíst ik helemaal niet.

PFFF!
Een PFFF! ontstaat wanneer je, na (vooral) ellenlang zoeken, en al je creativiteit verbruikt te hebben, op een antwoord stuit dat vooral teleurstellend is. Een daar-zakt-mijn-broek-van-af-moment. De Makers proberen dit soort vragen te vermijden.
Mocht er iets misgegaan zijn bij de plaatsing van deze puzzel stuur dan een mail naar erisietsmismetdehuispuzzels@jasperscryptogrammensite.com (Vermeld voor alle duidelijkheid over welke huispuzzel het gaat). Eventuele problemen worden zo snel mogelijk opgelost.

N.B. Tenzij anders vermeld worden er geen ontvangstbevestigingen verstuurd. Ook niet wanneer daar expliciet om wordt gevraagd. Heeft u geen foutmelding ontvangen en zijn de oplossingen van een puzzel terug te vinden in de map 'verzonden items', dan kunt u er gerust vanuit gaan dat de oplossingen door de puzzelmaker zijn ontvangen.

*) De printversies van de JCS huispuzzels worden m.i.v. seizoen 2008-2009 steeds als pdf-bestand aangeboden. Hiervoor is Adobe Reader nodig. Grote pdf-bestanden geven soms foutmeldingen, lees de FAQ voor mogelijke oplossingen!