Vlaamse Quizzen


Zoeken in tekst
     


bericht toevoegen/inloggen  |  vernieuwen  |  home  | nieuw venster  |  rss  |   1 bezoeker


Kate - Grimbergen 16-5-2016 - 11:35
http://tvblik.nl/de-tafel-van-taal
De Tafel van Taal gemist?

Kate - Grimbergen 30-3-2016 - 21:44
Het is wel geen Vlaamse Quiz, maar hij zal gelukkig ook in Vlaanderen te bekijken zijn:

http://www.televizier.nl/nieuws/amusement/margriet-van-der-linden-presenteert-taalquiz-de.9192478.lynkx

Met dank aan HenkB die de link prijs gaf in het Algemeen Gastenboek.

Margriet van der Linden presenteert vanaf eind april vijf weken lang de nieuwe taalquiz De Tafel van Taal. Ze test hierin de taalkennis van BN'ers.

De nieuwe NTR-taalquiz wordt gespeeld door teams van twee bekende Nederlanders met een grote voorliefde voor taal. Onder anderen nieuwslezer Rik van de Westelaken, acteurs Kim van Kooten en Wart Kamps, nieuwslezeres Astrid Kersseboom, weerman Marco Verhoef, sportjournalist Toine van Peperstraten en voetbalanalist Jan van Halst spelen het spel aan tafel bij Margriet.

De opzet
De teams krijgen om beurten vragen die over twaalf categorieën verspreid zijn. Deze categorieën verschillen per aflevering en hebben altijd een taalkundig thema als uitgangspunt, zoals etymologie, spelling of de herkomst van spreekwoorden. In de finale moet een rebus worden opgelost. Het team dat zijn rebus het snelste oplost, is de winnaar.

De Tafel van Taal is vanaf 25 april vijf weken lang, elke werkdag om 19.55 uur te zien op NPO 2.

Kate - Grimbergen 25-8-2015 - 20:35
De dood van de harde tv-quiz: Belgen quizzen overal, behalve voor de buis.

http://focus.knack.be/entertainment/tv/de-dood-van-de-harde-tv-quiz-belgen-quizzen-overal-behalve-voor-de-buis/article-normal-595023.html?utm_source=Newsletter-24/08/2015&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBAVUKNKate - Grimbergen 16-6-2015 - 17:39
http://www.een.be/programmas/een/nieuwe-quiz-me...
Nieuwe quiz met Tom Lenaerts in het najaar

Je hoort het quizmasters overal ter wereld zeggen: “Probeer vooral rustig te blijven!” Vanaf nu is er één quizmaster die deze zin met recht en reden mag uitspreken.

Want in deze nieuwe spannende quiz moeten de kandidaten namelijk niet alleen veel weten, maar moeten ze ook hun gierende zenuwen onder controle kunnen houden. Kalmte kan u redden krijgt een plaatsje op zondagavond.

Kalmte kan u redden, dit najaar op Eén

Kate - Grimbergen 3-12-2014 - 14:31
http://focus.knack.be/entertainment/tv/tv-tip/c...
Canvascrack wordt afgevoerd in 2015. Jammer!

Kate - Grimbergen 17-7-2014 - 10:15
http://www.canvas.be/programmas/canvascrack/8a6...
Canvascrack

Harde maar tegelijk ook toegankelijke kennisquiz waarin een crack van een speler zoveel mogelijk geld probeert te verdienen door zoveel mogelijk uitdagers in een rechtstreeks duel uit te schakelen.

Duur : 29 minuten

Op tv
◾Maandag 28 juli om 20u40
◾Dinsdag 29 juli om 17u35 (herhaling)

Kate - Grimbergen 17-7-2014 - 10:12
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%...
Sven Speybrouck vervangt Herman Van Molle in "Canvascrack"

Herman Van Molle zal door gezondheidsproblemen bij de komende editie van de "Canvascrack" vervangen worden door Sven Speybrouck. "De "Canvascrack" presenteren is een marathon. Daarvoor moet je honderd procent in orde zijn en dat ben ik momenteel niet", laat Van Molle weten in een persbericht.
...
Van Molle werkte wel nog mee aan de voorbereiding van de nieuwe jaargang van de zomerquiz op Canvas. Aan het format van de quiz zal ook niets veranderen. "De "Canvascrack" blijft dus de stempel van Van Molle dragen", klinkt het in het persbericht.