home


Maak uw diagrammen printervriendelijk!


Cryptotovenaar is een gratis programma dat geschreven werd door H. Buevink na klachten van zijn moeder over de bijkomende inktconsumptie van haar puzzelhobby.

Dit programma is een hobbyproject, verwacht dus geen uitgebreide technische ondersteuning. Vragen kunnen eventueel gesteld worden via hbservice@gmail.com. (lofuitingen en andere opmerkingen zijn ook welkom)

Met 'Cryptotovenaar' kunt u de diagrammen van uw (ingescande) cryptogram of kruiswoordpuzzel aanpassen zodat ze minder inkt opslokken tijdens het afdrukken.

Cryptotovenaar 1.6 heeft ook de toegevoegde (experimentele) functie: de 'Invuller', waarmee een puzzel op de computer ingevuld kan worden.


Download Cryptotovenaar 1.6 (1,75 MB)

Cryptotovenaar stap voor stap

Opties en instellingen


Woord van dank

Hoewel mijn begrip voor de kosten die het printen van de gescande cryptogrammen met zich meebrengen  nooit erg groot is geweest, het is immers een luxeprobleem, ben ik blij dat H. Buevink de verspreiding van zijn programma aan J.C.S. heeft uitbesteed. Het is inderdaad een toverprogramma!

Waar mogelijk zal ik in het vervolg de bewerkte cryptogrammen ook nog 'behandelen' met dit programma. Dit zal door tijdgebrek niet altijd mogelijk zijn en klachten daarover zullen ook niet in behandeling worden genomen.

Veel puzzelplezier en inktbesparing gewenst!

Corry


naar boven